Jak odstranit zaschlé spáleniny z pánve? Jde to i bez drátěnky

Každému se může podařit spálit oběd na pánvi. Oběd se sice v takovém případě vyhodí, ale co dělat se spálenou pánví, z níž nejdou spáleniny tak snadno dolů? Naštěstí existuje několik způsobů, jak snadno a rychle dostat černou vrstvu z pánve, aniž bychom poničili povrch pánvičky. Mnozí lidé používají především drátěnku, jenže ta poškodí povrch pánve. U levnějších hrnců to nevadí, ovšem pokud jste majitelem hrnců keramických nebo nerezových, drátěnka je může zcela zničit a hrnce následně můžete vyhodit z okna. Ovšem jak jsme zmínili, známe několik způsobů, jak snadno a rychle odstranit spálenou vrstvu z pánví nebo hrnců, aniž by došlo k jejich poškození.

Pokud nejste spokojeni z typickými produkty z obchodů, které mají podle všeho bojovat se spáleninami, rozhodně to zkuste s tím, co máte doma v kredenci případně v lednici. Málokterá hospodyně ví, co všechno skrývá ve své domácnosti.

Vyčistěte spáleniny z pánve pomocí citronu

Citron vlastní doma každý. Je to nedílná součást základních potravin, kterou využíváme různě. Mnozí lidé si citron ždímají do horké vody po ránu, jiní citron využívají při přípravě salátů nebo rybích pokrmů. Ovšem citron je fantastický pomocník i v jiných případech. Například pomůže se spáleninami, k nimž dochází omylem.

Otázkou je, jak citron tedy použít? Stačí ho nakrájet na kolečka a poté s ním pomazat spáleniny. Nechte citron působit na pánvi a zhruba po hodince se budete divit, jak snadno lze setřít spáleniny pomocí obyčejné houbičky.

I sůl je neuvěřitelný pomocník

Podobně působí i sůl. Tu má ve své kredenci i ten, který solí málo. Sůl je zkrátka nepostradatelná a jak se říká v jedné pohádce, je doslova nad zlato. Co bychom si bez soli počali! Zejména tehdy, pokud se potýkáme se spáleninami na pánvi nebo v hrnci.

Sůl lze použít snadno. Stačí ji vetřít do spálenin a chvilku počkat. Při stírání soli setřete také nehezkou spáleninu, aniž by došlo k poškození nádobí.