Pivo pro zdraví. Pijte ho však s mírou a rozvahou

Chmelový nápoj zvaný pivo je pro Českou republiku naprosto typický. Pivo je u nás nejlepší na celém světě, což ostatně vědí i zahraniční obyvatelé, kteří se k nám za pivem sjíždí z různých koutů světa. Bohužel se stále častěji setkáme s informacemi, že alkohol je tělu škodlivý a že bychom se měli vyvarovat i takovému pivu, ve kterém se schovává jen nepatrných pár procent promile. Odborníci se však proti těmto informacím zbrojí, jelikož vědí, že pivo, pokud se tedy pije v malé míře, je tělu prospěšné. Věděli jste to? 

Člověk by neměl věřit všemu, co se píše na internetu nebo co se píše v časopisech. Za všemi texty stojí jenom lidé, kteří chtějí vytvořit nejvíce čtený článek. Věřit bychom měli především odborníkům, kteří se shodují na tom, že pivo není tělu škodlivé, pokud ho tedy pijeme jen v mírné míře, tedy třeba po sklenici denně či maximálně po láhvi denně.  

Jestli nevěříte tomu, že je pivo tělu prospěšné, prozradíme vám několik věcí, které s vámi pivo svede.  

Pivo proti srdečním chorobám 

I když se to o pivu moc neví, je bohaté na rozpustnou a tělu potřebnou vlákninu. I díky vláknině pivo předchází srdečním chorobám, respektive mírná konzumace chmelového nápoje snižuje riziko vzniku srdečních chorob. Zmiňovaná obsažená vláknina totiž snižuje hladinu špatného cholesterolu v těle, čímž se napomáhají udržovat cévy zdravé a fit.  

Pivo proti cukrovce 

Co dalšího pivo dokáže? Například dokáže předcházet cukrovce, což je onemocnění, které je zároveň velkým strašákem ve skříních nejednoho člověka. Bylo prokázané, že pivo dokáže minimalizovat pravděpodobnost vzniku diabetu druhého typu. Tomu, kdo v mírném množství konzumuje pivo, se snižuje pravděpodobnost onemocnění diabetem až o třicet procent. Chmel obsažený v pivu totiž obsahuje takzvané humulony, které tlumí vznik zmiňované cukrovky druhého typu. 

Napsat komentář